Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft truet PC-produsenter

TELEGRAM: Dataprodusentene Compaq, Gateway og Micron ble utsatt for trusler fra Microsoft for å levere maskiner med nettleseren Netscape, i stedet for Microsofts egen Explorer, hevder nyhetskanalen CNN.

Compaq har tidligere meldt at de har vært utsatt for press.
Programvaredirektør Stephen Decker sa i en høring for det amerikanske justisdepartementet at Microsoft truet med å nekte dem å bruke operativsystemet Windows 95 dersom de valgte konkurrenten Netscapes program, melder Reuters.

Windows95 er det det klart dominerende operativsystemet for PC’er.

Taushet
I CNNs program «Moneyline» hevdes det at Microsoft kom med lignende trusler til dataprodusentene og distributørene Gateway 2000 og Micron Technology. Dersom ikonet til Netscape ble vist på skjermen ved oppstart av maskinenene, skulle det være nok til å realisere truslene, er påstanden.

CNN sier at ingen av de tre PC produsenter vil kommentere saken og at Microsoft verken ville bekrefte eller benekte påstandene. Microsoft granskes av det amerikanske justisdepartementet, og av EU-kommisjonen for angivelige brudd på regelverk for konkurranse.
Annonse