Annonse


Microsoft truet flere

Dokumenter fra det amerikanske justisdepartmentet viser at Microsoft truet Compaq med at de ville miste Windows-lisensen sin, hvis de brukte et Netscape Navigator-ikon på Windows-skrivebordet i stedet for Internet Explorer.

Gateway og Micron
I følge den amerikanske nyhetstjenesten Bloomberg News Service, har de store PC-produsentene Gateway 2000 og Micron fått tilsvarende advarsler fra Microsoft. Det er disse vitneforklaringene det amerikanske justisdepartementet bygger på, når de nå vil gi Microsoft dagbøter på syv millioner kroner.

Ivareta konkurranse
Saken har sin opprinnelse i 1995. Da påla justisdepartementet Microsoft visse begrensninger for å ivareta konkurransen på programvaremarkedet. Avtalen forbød Microsoft å tvinge PC-produsentene til å bundle diverse Microsoft-applikasjoner som forutsetning for å få levere Windows.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse