Annonse


Konsern-krangel

De formelle samtalene om det mest dramatiske oppkjøpet i telehistorien starter i dag.

Avtalt kjøp
Ledelsen i MCI møter ledelsen i de tre selskapene som har sagt seg interesserte i en overtakelse av selskapet. I utgangspunktet hadde British Telecom avtalt å kjøpe opp amerikanske MCI for å styrke selskapet i en mer global konkurransesituasjon.

Da det viste seg at tilstanden i MCI var dårligere enn antatt, justerte BT ned sitt opprinnelige tilbud. Dette førte til at WorldCom er blitt en rival i kampen om å kjøpe MCI.

Nye runder
BT og samarbeidspartneren GTE ga sist uke et tilbud tilsvarende 200 milliarder norske kroner for gjenværende aksjer. BT eier fra før av 20 prosent av MCI. WorldCom, har budt omlag 30 milliarder mer, men da for samtlige aksjer.

Annonse


Veto
Med sin aksjepost på 20 prosent, har BT muligheter for å legge ned veto mot salg. Dette kan innebære en utsettelse på ett år for andre interessenter. BT har gjentatte ganger sagt at de gjerne ser MCI som sin samarbeidspartner

Trolig representeres MCI av styreformann Bert Roberts, British Telecom med styreformann Sir Iain Vallance, og selskapets øverste leder Sir Peter Bonfield, GTE med øverste leder Charles Lee, og WorldCom med sin øverste leder Bernard Ebbers.