Annonse


Priskutt på kraft-PC

I beinhard kamp om økt salg og høyere markedsandeler, kriger PC-produsentene intenst om forbrukernes lommebøker. I USA har Compaq og Packard-Bell, tett fulgt av HP og Digital, hatt stor suksess med å selge maskiner under den magiske 1000-dollar-grensen. Nå har priskrigen også nådd kraft-PCene. Her gjelder det å komme under 2000 dollar.

300 MHz til 15 000 kr
Mandag lanserte den amerikanske PC-produsenten Micron en velutstyrt Pentium II-PC med 233MHz prosessor og 17-tommers skjerm til 14 000 kroner. Samtidig kom NEC med en tilsvarende 300 MHz Pentium II-maskin til drøye 15 000 kroner. Det er bare to måneder siden PCene med den raskeste Pentium II-prosessoren kostet det dobbelte.

Halvert på et halvår
I USA har prisen på kraft-PCer også tidligere ligget rundt knappe 30 000 kroner. Deretter tok det gjerne 2-3 år før de havnet i 15 000 kroners-klassen. Pentium II-maskiner har bare brukt et halvt år på denne utviklingen. De amerikanske priskuttene følges straks av tilsvarende prisreduksjoner i Norge.

Intel kutter igjen
Prisfallet er utløst av Intels hyppige prisreduksjoner, som er fulgt opp av konkurrentene AMD og Cyrix. Intel ventes å kutte prisene ytterligere 1. november. Etter det vil prisene på Pentium II og Pentium MMX ligge henholdsvis 25-30 og 60 prosent lavere enn i første kvartal. HP Norge har allerede foregrepet Intels priskutt: 6. og 16. oktober kuttet de sine PC-priser med 6-16 prosent.

Postordresalg
Mange tror at PC-industrien er i ferd med å konsolidere seg, noe som vil bety ytterligere billigere PCer til forbrukerne. Så og si alle store PC-produsenter har nå begynt å produsere etter bestilling, og selge maskinene direkte til kundene uten fordyrende mellomlegg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse