Zipdrive

Annonse


9 millioner Ziper

ZipdriveZip-stasjonene har vært en formidabel suksess for Iomega. Selskapet økt sin omsetning fra under 1 milliard kroner i 1994 til 8,4 milliarder kroner i 1996! Zip har hatt en raskere vekstrate enn noe annet periferiutstyr i historien.

– På grunn av etterspørselen er det ofte lang leveringstid på Zip-stasjoner, sier Stein Andresen hos Andresen Data.

Nå kommer ZipPlus
Iomega lanserer nå arvtakeren Zip Plus som er 40 prosent raskere enn originalen. Zip Plus kan dessuten koples både til parallell- og SCSI-porter, og strømforsyningen tilpasser seg automatisk forskjellige spenninger. I Norge tar Andresen Data 1650 kroner for Zip Plus, et par hundre kroner mer enn forgjengeren.

Erstatter diskettene?
Zip-stasjonen bygger på Bernouli-teknologien som Iomega utviklet for ti år siden. Bernouli-bokser med 80 MB kassetter ble meget populære innen grafisk industri. I dag konkurrerer Iomega med Syquest og andre konkurrerende standarder, men ingen andre har kommet så nær ved å erstatte vanlige, 1,44 MB disketter.

Jaz 2 med 2 GB
Iomega leverer også Jaz drive, som kan sammenliknes med en harddisk med utskiftbare, 1 GB plater som i Norge koster ca 2800 kroner. Med det første kommer nyvinningen Jaz 2 med 2 GB plater. Også denne stasjonen er 40 prosent raskere enn forgjengeren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse