Letroieux Patrick

Annonse


Compaq på nye jaktmark(ed)er

Letroieux PatrickCompaq vil ikke endre produktstrategi selv om selskapet satser på nye markeder: Det er fremdeles Intel- og Microsoft-plattformen det handler om, nærmere bestemt Compaqs servere med Pentiumprosessorer og Windows NT.

– Alle teleleverandører, som Alcatel og Siemens, leverer NT-baserte versjoner av sine løsninger, sier Patric Letorieux, markedsdirektør for Compaq.

Satser lite på lave priser
– Men de vet ikke helt hva de vil gjøre med disse produktene, siden de også har investert store beløp i sine tradisjonelle løsninger. Derfor satser de lite på å skape marked for rimeligere NT-løsninger.

Samtidig er det et problem at mange kunder er tvilsomme til NT som stabil plattform. Derfor har vi ganske mye å slåss med. Men på den annen side er NT en åpen og rimelig løsning, så vi regner med at vi etterhvert vil få gjennomslag, sier Letorieux.

Annonse
Microcom
Da Compaq kjøpte Microcom, var det nettopp selskapets NT-baserte telekom-produkter det handlet om. I første omgang skal selskapet selge NT Remote Access Server, som Letorieux karakteriserer som en åpen plattform for å få tilgang til multimedia-informasjon uansett hvor du måtte være.

– Vi har tall som sier at NT-basert remote access vil vokse fra 8 prosent av hele RAS-markedet i 1996 til 32 prosent i år 2000, samtidig som totalmarkedet vokser fra 3 til 8,3 milliarder dollar, sier Letorieux.

Kjerneområde
– Hvis Compaq har mindre enn 20 prosent av dette markedet i år 2000, har vi rotet oss bort. Og Compaqs toppsjef, Manfred Ecker, har gitt klar beskjed om at telekom-markedet skal bli et av selskapets kjerneområder, noe som betyr at vi bør stå for 15-20 prosent av Compaqs totalomsetning. Det viser hvilke mål vi har satt oss.

Realistisk?
– Men er det overhode realistisk å klare dette, i konkurranse med alle de etablerte og med en NT-plattform som mange ikke har tillit til?

– Hvis vi skal klare det, må vi i hvertfall satse nå, siden veksten er stor og siden vi også ser et teknologiskifte. I dag har man altfor mange aksessnett, enten det er snakk om telefon, videokonferanse, datanett, intenett, etc, sier Letorieux.

Integrasjon
– Vi regner med at utviklingen vil resultere i at alt dette vokser sammen, og at IP-baserte nett vi være kjernen i stadig mer. Det er her vi ser vår sjanse.

Compaqs jobb i dette blir som systemintegrator. Vi skal sørge for at alle servere i nettet – og hussentraler er faktisk også servere – skal fungere sammen med Compaqs servere. Det handler om integrasjon, og det er her Microcoms RAS-løsning kommer inn som et første skritt på veien,sier Patrick Letorieux.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse