Grythe, Gunnar NY

Annonse


NetCom med plusstall

Grythe, Gunnar NYI forrige uke reagerte børsen med en oppgang på NetComs aksjer. Fredag var aksjen på femte plass av de som hadde størst oppgang, og flere analytikere uttalte til nyhetsbyrået Reuters at de ventet positive resultater fra selskapets omsetning for tredje kvartal.

Gjennomsnittlig antok analytikerne at Netcom ville rapportere om et overskudd på 2,8 millioner kroner. De bommet med 17 millioner kroner.

Omsetningsøkning
Selskapet hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 483.295 kroner.

Dette er 204 millioner kroner mer enn samme periode i fjor. Resultatet samme periode i 1996 var på minus 188,476 kroner.

Annonse
Endelig overskudd
– Vi er svært glade for dette resultatet. Vi hadde tidligere lovet at NetCom skulle med overskudd i løpet av året og det klarte vi. Abonnentenes mobilbruk har øket kraftig de siste kvartalene og gir seg nå utslag i våre resultater, sier informasjonssjef Gunnar Grythe til Dagens Telecom.

Økt pratetid
I tredje kvartal pratet NetComs kunder i gjennomsnitt 145 minutter i mobiltelefon hver måned, mot 100 minutter samme periode i fjor.

I siste kvartal er det blitt solgt 33.825 NetCom-abonnent. Dette til tross for beskjeden markedsstøtte, påpeker Grythe. Dermed har det totale antallet NetCom-abonnenter økt til 372.892.

Oppfølging i formiddag
Dagens Telecom vil i løpet av mandag formiddag komme med flere opplysninger angående NetComs resultat, samt kommentarer fra børsanalytikere og NetCom-ledelsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse