Annonse


Åpner for teletrekant

Den siste aktøren i kampen om MCI, GTE, har åpnet døren for BT. Nå sier GTE at selskapet ikke utelukker en trekant bestående av GTE, BT og MCI.

– Vi ser frem til å diskutere med BT muligheten for å utvikle et globalt partnerskap hvor de tre selskapene jobber sammen, uttaler GTEs styreformann Charles Lee til Financial Times.

Begeistret
Lee sier dessuten at han er begeistret over Concert, som er et joint Venture mellom BT og MCI, og at han deler BTs oppfatninger av hvordan et globalt kommunikasjonsselskap skal arbeide.

‘Forlovet’
Under den gjeldende avtalen mellom BT og MCI, har de to inngått en ‘forlovelse’ hvor må MCI betale en ‘straff’ til BT, dersom de innleder forhandlinger med en annen part. Det spekuleres nå i at BT er villig til å se mildere på denne straffen dersom britene kommer sterkt inn i et fusjonert MCI/GTE.

Høyner budet?
Tar britene imot flørtingen fra GTE, vil BT få en sterk posisjon i et fusjonert GTE/MCI. Ryktene vil samtidig ha det til at WorldCom vurderer å høyne sitt bud på 30 milliarder dollar for i sikre seg MCI, men dette er foreløpig ikke bekreftet fra WorldComs side.