Annonse


Alcatel fikk storkontrakt

Den første leveransen har en verdi på rundt 40 til 50 millioner kroner, melder nyhetsbyrået NewsWire.

Bak EuroN, som ble etablert i London nylig, står Telenor Global Services, samt amerikanske IXC og Clarion.

Gjennombrudd for Alcatel
– Dette er gjennombrudd på et marked som nå vil eksplodere. I forbindelse med teleliberaliseringen 1. januar neste år venter vi at det vil komme en rekke nye teleoperatører som vil tilby både linjer og tjenester både nasjonalt og internasjonalt, sier markedssjef Trond Koppang i Alcatel Telecom Norway til NewsWire.

Også driftsansvar
Alcatel skal levere System 12 sentraler, regnings- og kundeoppfølgingssystemer, hussentraler og all annen IT-infrastruktur til EuroNs nye hovedkontor i London.

Annonse


– Vi får også ansvar for drift og vedlikehold av alt utstyr vi skal levere, sier Koppang. Denne tjenesten er satt ut til underleverandøren Telenor Nett. Programvaren til de nye systemene skal produseres i Norge, og det norske Alcatel-selskapet står ansvarlig for integrasjonen av hele tele- og IT-infrastrukturen. Maskinvaren kommer fra Alcatel og andre selskaper.

Ekkosluker
Det norske selskapet skal også levere ekkoslukere til lange samband og satellittsamband, samt komprimeringsenheter som vil åttedoble kapasiteten på 2 Mbit linjer. Disse skal EuroN skal leie mellom europeiske byer.

Storbyer
EuroN skal i første omgang etablere forbindelser mellom Oslo, London, Frankfurt, Amsterdam, Paris og New York.
Senere skal selskapet sette opp linjer til blant annet Spania, Italia, Sveits og Østerrike, samt flere tyske byer.