Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor tapte mot Teletopia

OSLO: Staten pålegger nå Telenor og adm. direktør Tormod Hermansen (bildet) å rydde opp i sine priser for Nettleie. Teletopia har dermed vunnet frem med sine beskyldninger om maktmisbruk fra Teleoperatøren.

Teletopias kamp mot telegiganten Telenor har pågått i flere år. Statens Teleforvaltning (nå Post- og teletilsynet) ga Teletopia medhold allerede i fjor, men Telenor påklaget vedtaket.

Siste ord
Planleggings- og samordningsdepartementet har nå gitt Teletopia endelig medhold i anklagene. Teleselskapet mente at Telenor favoriserte sine egne teleselskaper med billigere nettleie enn Teletopia har fått tilbud om.

Telenor pålegges nå å tilby Teletopia et avtalegrunnlag, slik at den private teleoperatøren kan tilby verdiøkende tele-tjenester på likt grunnlag som Telenors egne forretningsenheter.

Fornøyd
Daglig Leder Robert Hercz i Teletopia er svært fornøyd med at Telenor ikke fikk medhold i sin klage på det første vedtaket. Teletopia startet opp i 1994 og har slåss med Telenor om prisene helt siden da, skriver Aftenposten onsdag.

Telenor sier at de tar vedtaket til etteretning, og mener at de allerede har oppfylt det påklagede forholdet.
Annonse
Stikkord: Mobil