Sponheim/Dørum

Annonse


IT- og tele-ministrene klare

Sponheim/DørumMange i det norske tele- og IT-miljøet har fryktet at tele-ansvaret skulle legges til nærings- og IT-departementet. Men tele blir fremdeles Samferdselsdepartementets ansvar.

Det betyr at Telenor, Statens Teleforvaltning og Post- og Teletilsynet blir liggende under Samferdselsparaplyen.

Enormt comeback
54 åringen Odd Einar Dørum har med statsrådsposten fått et enormt comeback i politikken. Dørum ble innvalgt på Stortinget i 1977, men ble ikke gjenvalgt i 1981.

Siden den gang har han stilt opp som førstekandidat for to forskjellige fylker. Men det er først i år, hele 20 år etter Stortingsdebuten, at Dørum lykkes i maktens korridorer. I mange år har Dørum vært formann i henholdsvis Unge Venstre og Venstre.

Annonse
Skandalesaker venter
Dørum utmerker seg som samferdselsminister ettersom han har flyskrekk, ikke kan kjøre bil og heller ikke kan sykle. Han er derimot storforbruker av taxi og tog.

En av de første sakene Dørum må ta fatt på er skandalene i forbindelse med Romeriksporten og Gardermoutbyggingen.

Begrenset telekunnskap
Dagens Telecom finner det underlig at diakonen Dørum ikke har blitt sosialminister i stedet for å ta over samferdselsministerrollen. Dørums kunnskaper om den norske telenæringen er svært begrenset.

De mange Gardermoskandalene og manglende telekunnskap betyr at den nye Samferdselsministeren ikke vil prioritere arbeidet med telenæringen og Telenor de første ukene i statsrådsstolen.

Oppriktig IT-engasjement
Sponheim er opprinnelig bonde fra Hardanger og ble første Venstre-mann på Stortinget i 1993 etter at partiet i lang tid ikke hadde vært i Stortingsposisjon. Han overtok deretter formannsjobben med “tvang” etter at Odd Einar Dørum ikke klarte å bli innvalgt på Stortinget. Sponheim har hele tiden stått for tradisjonell venstrepolitikk, og har dermed profilert det liberale venstre.

Sponheims fordel ovenfor IT-næringen er at han har vist et stort IT-engasjement i sine første fire år på Løvebakken.

Exit Planleggingsdepartementet
Bendik Rugaas og planleggingsdepartement er nå snart en saga blott. Dette departementet blir nå hetende Arbeids- og administrasjonsdepartementet og skal ledes av statsråd Eldbjørg Løwer (V).

Det betyr at dette departementet har hatt tre navn på under et år. Det er god planlegging det!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse