Annonse


Telia med Ericssons IP-telefoni

Takket være Ericssons nye system ligger Telia nå betydelig foran både Telecom Finland og Telenordia med internett-telefoni og multimediatjenester på det nordiske markedet, hevder Telia.

Strategisk viktig
Næringslivet er det viktigste markedet for det nye systemet de kommende årene. Telia mener likevel at hoveddelen av selskapets tradisjonelle telefonitrafikk kommer til å gå via denne typen systemer i løpet av ti år. Derfor er det et viktig strategisk skritt som Telia tar når de nå innfører det nye systemet.

Videokonferanse
For Ericsson er dette et helt nytt produktområde. Ericsson har tidligere ikke hatt noen tilsvarende systemprodukter.

– Dette er Ericssons produkt for å levere IP-telefoni og multimediatjenester. Det kan bli Ericssons AXE for IP-nett, sier Lars Lundgren, produktansvarlig i Ericsson Telecom.

Annonse
IP-basert
Systemet takler internett-telefoni, video- og datakonferanser og er IP-basert. Systemet skal takle den internasjonale standarden H.323 for multimediakonferanser. Ericsson viste det nye systemet på messen Telecom Interactive i Geneve nylig. Telia er den første kunden som kjøper systemet.

Nye funksjoner
Systemet inneholder programvare både for klient og server. Ericsson har utviklet egne komponenter i systemet. Enkelte deler har blitt kjøpt inn fra andre leverandører.

Anslagsvis 50 til 100 millioner kroner er hittil investert i systemutvikling. En lang liste med ytterligere funksjoner skal nå utvikles, ifølge Ericsson.

Sikkerhet
Ericsson forteller at deres nye produkt har sterk støtte for sikkerhet, slik at det er mulig å beskytte seg mot inntregning.

Selskapet har integrert systemet med Telias nåværende system for kundeadministrasjon og kundedebitering. Ericsson mener de ligger i teten globalt med disse funksjonene. Det er mulig å debitere per tjeneste og per bruker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse