Aamodt, Bjarne

Annonse


Alcatel med i forsvarsgigant

Aamodt, BjarneForuten Alcatel Alsthom er det Dassault Industries og Aerospatiale som nå vil gå sammen med Thomson-CSF for å danne den nye forsvarsgiganten.

Blir verdens største
Ifølge Alcatel blir det nye selskapet verdens største innen militær telekommunikasjon, nummer en i Europa og tre i verden innen radar, og Europas største og verdens fjerde største innen telekommunikasjonssatellitter.

Privatiserer
Dermed er første kapittel i arbeidet med å delprivatisere den statlige franske elektronikkgiganten Thomson, sluttført. Prosessen blir karakterisert som et av de største franske omstrukteringstiltak de siste 30 år, melder nyhetsbyrået NewsWire.

Eierandelene
Thomson vil få en eierandel på 35 prosent i den nye gruppen, Alcatel mellom 20 og 25 prosent og Aerospatiale 10 prosent. Den franske stat har i dag en eierandel på 58 prosent i Thomson.

Annonse
Skal «krige» med amerikanerne
– Målet for prosessen er å skape en sterk europeisk konstellasjon som kan konkurrere med de amerikanske selskapene innen dette området. Det sier konsernsjef Bjarne Aamodt i norske Alcatel STK, som inngår i det internasjonale Alcatel Alsthom-konsernet.

Klare synergieffekter
Det nye selskapet vil hente ut synergieffekter mellom sivil og militær telekommunikasjon, mener Aamodt.

For Thomson-CSF, vil samarbeidet blant annet innebære en styrking gjennom samordning med Alcatels virksomhet innen militær telekommunikasjon. Dassaults vil oppnå dette innen elektroniske forsvarssystemer og Aerospatiale innen satellitter, skriver NewsWire.

Ingen kommentar
Aamodt ønsker ikke å spekulere eller kommentere hvilke konsekvenser dette kan få for det norske Alcatel-konsernet. Alcatel Telecom Norway har i dag en betydelig omsetning innen forsvarselektronikk, med en årlig omsetning på rundt 400 millioner kroner.

Tilsvarende har Alcateleide AME Space i Horten en betydelig virksomhet innen satellittsystemer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse