Jobs Steve

Annonse


Utviklere får Rhapsody

Jobs SteveFormålet å få ferdigstilt programvare for det nye operativsystemet, meldes det fra Apple. Selve kjerneteknologien kommer fra programvareselskapet Next, som ble kjøpt av Apple i fjor.

Det nye operativsystemet skal også få muligheten for å kjøre program utviklet for Mac, men de utgavene av systemet som er sendt til utviklerne mangler denne muligheten. Selve formålet med utsendelsen er å utvikle program for Rhapsody.

Høy ytelse
Apples vedvarende midlertidige styreformann, Steve Jobs, har flere ganger uttalt at Mac OS vil være operativsystemet for vanlige brukere, mens Rhapsody vil være beregnet for servere og maskiner med høy ytelse.

Jobs mener Rhapsody vil få samme funksjon som Windows NT.

Annonse
Også for PC
Jobs har også sagt at Apple vil skade seg selv alvorlig om de forsøker å tvinge kundene til å bytte til Rhapsody. Han mener at Mac OS trolig vil selge mer enn Rhapsody de fem neste årene. De første Applemaskinene med Rhapsody som operativsystem kan ventes neste år.

En versjon av det nye operativsystemet, som er beregnet for bruk på Intel-baserte PCer, ventes snart å bli sendt ut til utviklere, skriver nyhetstjenesten Cnet. Derimot er det usikkert om PC-produsenter vil være interesserte i å lisensiere operativsystemet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse