Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Satellittsurfing fra neste år

OSLO: Som først i verden har Telenor Satellite Services lansert en ny digital plattform for overføring av TV og multimedia. Fra samme plattform vil det fra mars neste år bli tilbudt «turbo-internett».

Iridiumsatelitt
Telenor Satellite Services lanserte tirsdag en ny, digital plattform for overføring av TV og multimedia med åpen standard. Dette gjør det mulig for private paraboleiere å motta tilbud fra flere programtilbydere uten å bytte utstyr, og er første skritt på veien til å integrere TV- og computerteknologi.

Nye tjenester
Foreløpig er EPG – den elektroniske programguiden – og NVOD – Near Video on Demand-tjenestene klare for markedet. I løpet av høsten kommer også PPV – Pay Per View. EPG er en meny som brukes sammen med fjernkontrollen for å velge programmer for seerens egne interesseområder. NVOD gir mulighet for å bestille filmer. PPV åpner muligheten for å betale bare for bestilte programmer.

Internett
Det vil også i løpet av neste år bli åpnet for interaktive tjenester som «hjemmeshopping», banktjenester og «turbo-internett» med innlasting av data fra internett via parabol og TV.
Annonse