Kabelsurf

Annonse


Ingen surf via TV-kabel

KabelsurfI Janco skylder de på fusjonstilpasninger for å forklare hvor det ble av tilbudet som skulle gjøre internettaksesss både billigere og raskere enn ved å bruke ISDN. Selskapet fusjonerte tidligere i år med NorKabel.

– Vi er inne i en fusjonsperiode og har brukt mye krefter på det, sier Trond Jangås i Janco, men legger til at internettsatsingen ikke er glemt. – Det kommer senere i høst. Vi har prioritert å få fusjonen på plass før vi går ut og markedsfører dette.

Returdyktig
Før en vanlig abonnent kan benytte seg av tilbudet, må borettslaget ha investert i en returforsterker. Jangås opplyser at omlag 70 prosent av Jancos kabel-TV nett i dag er returdyktig. Selskapet har omlag 160.000 husstander tilknyttet sitt nett i Oslo.

Jancos internettilbud var i utgangspunkt et samarbeid med Schibsted Nett. Dette tilbudet ble videreført av SOL etter at Telenor og SOL gikk sammen.

Annonse
Liten fokus
Den første tiden hadde imidlertid dette samarbeidet liten fokus da partene var opptatt av fusjoner – hver på sin kant. Janco hadde dessuten få internettabonneter på sitt kabelnett.

– Den tråden er tatt opp igjen av Telenor Nextel, og salget vil nok øke fremover, sier SOLs salgssjef for privatmarkedet, Gunnar Dolva.

Til neste år
Dolva opplyser at SOL allerede har flere abonnenter via EAB, Energiverket Asker og Bærum. EAB har avtale med SOL om levering av innhold via Asker og Bærum lokalt-TV.

– Etterhvert som dette blir et stort marked, kommer vi til å satse på bredbåndstjenester – enten sammen med noen eller alene. Jeg er helt sikker på at dette kommer før eller senere, sier Dolva og legger til at før eller senere i denne sammenheng kan bety ‘litt ut i neste år’.

Få abonnenter
Men det forutsetter selvfølgelig et visst antall abonnenter. Janco vil ikke ut med hvor mange internettkunder selskapet har, men Jangås bekrefter at det kun dreier seg om noen hundre.

Telenor Nextel leverer aksessen, mens det er Janco som håndterer kundeforholdet.

– Skal man få opp interessen og volumet, tror jeg man bør gå sammen med borettslagene om fremstøtene, sier informasjonssjef Arne Cartridge i Telenor Nextel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse