Torvildsen, Per Morten

Annonse


Lynrask nettaksess fra ElTele?

Torvildsen, Per Morten–Et kanadisk firma har alt klart å få til Internetthastigheter på 10 Mbit over kraftnettet. For Norges del gjenstår det å løse noen praktiske problemer før denne teknikken kan adopteres, men dette samarbeider vi med Nera om å klare, opplyser adm. direktør Per Morten Torvildsen i Eltele til Dagens Telecom.

10 X ISDN – for alle
ElTele har allerede hatt diskusjoner med Nera om utvikling av systemer for dataoverføring i telenettet. Etter hva Dagens Telecom erfarer, foreligger det også konkrete samtaler mellom ElTele og Nera, om å utvikle et lavpris, høyhastighet Internettsamband for forbrukermarkedet, som skal gi overføringshastigheter opp mot 10 x ISDN.

Nera – resurrsbedriften
Nera er en av landets ledende aktører på teknologi og utstyr for telekommunikasjon i kraftlinjer. Selskapet er samarbeidspartneren til ElTele på dette utviklingsprosjektet.

– I denne sammehnheng er det viktig å forstå at kundene trenger større tele-kapasitetet inn til husveggen, fordi Internett, telefoni og dataoverføring nå er i ferd med å smelte sammen. Kundene trenger dette nå, og ikke om flere år, sier informasjonssjef Helge Skaar i Nera.

Annonse
Pilotprosjekt til sommeren ?
Per Morten Torvildsen utelukker ikke at man alt fra sommeren 1998 kommer til å starte opp noen pilotprojekter med denne tjenesten.

– Men det kommer til å gå ytterligere endel månder før det blir et produkt av dette. Det mangler standarder på dette feltet, og derfor er det nødvendig å utvikle propritære systemer. Dertil er godkjennings-prosedyren streng og meget tidkrevende, sier Torvildsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse