deskill.

Annonse


Når 2+2 kan bli 3…

deskill.Som mediefolk følger vi gjerne med på den slags og blir noe forundret over at de arge næringsavis-konkurrentene kan framstille de seneste regnskapstallene fra A-pressen så himmelropende forskjellig.

Kloke hoder?
Noen kloke økonomer, til og med ansatt i Hegnars imperium, har fortalt oss at det er «resultat før skatt» vi skal se hardest på i vurderingen av en bedrift. Og akkurat det tallet er betydelig svakere for A-pressen i år på grunn av oppkjøp i TV 2. Så får det vel være underordnet at både driftsresultat og omsetning har økt kraftig.

Den evige strid
Vi skjønner at Finansavisen og redaktør Are Slettan øyeblikkelig har tatt egen medisin og begynt å praktisere påstanden om at 2+2 kan bli 3. Med andre ord: i Finansavisen kan hva som helst bli hva som helst!

Slikt kan det bli særs spenstige oppslag av i tida framover. I alle fall målt i underholdningsverdi. Eller er dette bare nok et utslag i den verbale og trykte striden mellom Trygve Hegnar og Kåre Valebrokk?

Kamphaner
Tendensen er synlig for en hver: Det Valebrokk sier er bra, sier Hegnar er dårlig. Så langt kan vi ikke-økonomer bare trekke en konklusjon: Stol ikke på økonomer og statistikk – de kan begge lyve.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse