Anne Tollerud

Annonse


GSM-nyhet fra Sony

Anne Tollerud– CMD-X2000 er Sonys nye arbeidshest for de som ringer mye og bruker flere GSM-tjenester som SMS og data/fax overføring, sier produktansvarlig Dag Noorda i Sony Norge til Telecom Revy.

Framtidsrettet
– X2000 er bygget for å være klar for alle Fase II-tjenester. Vi har også gjort telefonen klar for en del tjenester vi regner med vil komme i Fase II+, sier Noorda.

Enkel SMS
Sony er kjent for å være banebrytere for tekniske finesser på forbrukerelektronikk. Jog-Dial som er videreført fra toppmodellen Z1, gjør det blant annet utrolig enkelt og raskt å sende SMS-meldinger.

Pop-up funksjonen som først ble introdusert på DX-1000, sperrer tastaturet i en operasjon. Den samme knappen brukes for å svare telefonen, og tatatursperren blir samtidig opphevet.

Annonse


Fullt tilbehør
Sonys nye GSM-telefon har full pakke med tilbehør, som vibratorbatteri, ladere og handsfree.

PCMCIA-kort for sending av data, fax og e-post kan fåes, men Sony tilbyr også PC-link som er modemdrivere for Windows 95.

Telefonen har et fem linjers grafisk display, hvorav fire linjer à 16 tegn kan brukes til tekstmeldinger. Når du slår inn nummere brukes to og to linjer, slik at tallene blir store og tydelige.

Varer lenge
CMD-X2000 leveres standard med Lithium-Ion batteri som gir en standby-tid på opp til 100 timer. Taletiden er opp til ti timer, hvilket utkonkurrerer de fleste andre telefoners standardbatterier.

Størrelse og vekt er middels. Telefonens mål er 147 x 46 x 27 millimeter. Vekt med standardbatteri oppgis til 185 gram.

Lanseres på Lyd & Bilde
CMD-X2000 lanseres på Lyd & Bilde-messen ’97 som starter den 14. oktober på Sjølystsenteret i Oslo. Telefonen kommer imidlertid ikke i salg før i siste uke av oktober.

Telefonen vil koste omlag 3.900 kroner uten subsidier for abonnement, og er ment å skulle ta opp konkurransen med blant annet Ericsson GH 688.

Ny test
Telecom Revy vil i løpet av høsten gjøre en grundig test av den nye Sony-telefonen.