Annonse


Cisco kutter priser

De nye prisene på Catalyst 1900 starter på 74 dollar per port, mens de nye svitsjene Catalyst 1900 og 2820 koster 99 dollar per port. Fast EtherChannels, ISL, VLAN og web-basert administrasjon og økt sikkerhet er noen av de nye funksjonene.

-Med disse lave prisene vil mange kunder oppdage at Cisco tilbyr svitsjede Ethernet-løsninger som ikke koster mer enn tradisjonelle hub-baserte nettverk, sier Bjørn Christensen i Cisco Norge

Rimelige alternativ
Cisco følger opp en genrell tendenes i datacomm-markedet med disse prisnedsettelsene: Stadig flere nettverksleverandører leverer nå svitsjer til priser som gjør dem til et attraktivt alternativ til tradisjonell hub-teknologi.

Catalyst 1900 har 12 eller 24 svitsjede Ethernet-porter, to Fast Ethernet kretser og en Ethernet AUI-port. Catalyst 2820 leveres med 24 svitsjede Ethernet-porter, en Ethernet AUI-port og to porter for tilknytning av kort, eksempelvis for Fast Ethernet, Fiber Distributed Data interface (FDDI) og ATM-grensesnitt.

Annonse
Ethernet og båndbredde
Catalyst 2820 er utviklet for arbeidsgrupper som benytter Ethernet og individuelle brukere som trenger ytelse og større båndbredde. Begge svitsjene benytter seg av Cisco IOS for administrasjon av nettverket.

Nye svitsjer for arbeidsgrupper
Catalyst 1900/2820 Enterprise Edition har samme funksjoner som de tidligere svitsjene. Foruten å knytte sammen lokale arbeidsgrupper, er de nye svitsjene utviklet for å knytte sammen arbeidsgruppene til større nettverk. Svitsjene bygger på nye kretser, såkalte ASIC.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse