Annonse


Teleoperatørenes Forum misforstår

– Det er ingenting i vilkårene i den omstridte anbudskonkurransen om levering av samtrafikkløsning til det landsdekkende Forvaltningsnettet, som tilsier at bare leverandører som alene har minst 80 prosent dekning kan delta i konkurransen, sier Ottar Ostnes, leder for IT-koordineringsseksjonen i Planleggings- og samordningsdepartementet til Dagens Telecom.

Favoriserer Telenor
Teleoperatørenes Forum har anket vilkårene i anbudskonkurransen inn for Konkurransetilsynet og Post og Teletilsynet, med påstand om at vilkårene favoriserer Telenor.

– Det er en landsdekkende samtrafikkløsning Planleggings- og samordningsdepartementet er ute etter. Hvilke, eller eventuelt hvor mange leverandører, som går sammen om å tilby en slik løsning, er uinteressant, sier Ottar Ostnes.

Storm i vannglass?
Hvorvidt utspillet fra Teleoperatørenes Forum er storm i et vannglass, vil Ostnes ikke kommentere.

Annonse


– Vi mener vi har gått ut og etterspurt konkurranseutsatte tjenester som andre leverandører kan gi tilbud på, eventuelt i samarbeid med Telenor, sier Ostnes.

Vurderer utsettelse
Hvorvidt framdriften i prosjektet nå skal utsettes i påvente av behandlingen av klagesakene fra Teleoperatørenes Forum, vil Planleggings- og samordningsdepartementet ta stilling til med det aller første.

– Vi er innstilt på å behandle alle spørsmålene under ett. Å gjøre delavtaler nå, for eksempel om innhold, er ikke aktuelt, sier Ostnes.