Annonse


Omstridt leder til WorldCom

Fra å være nærmest ukjent, har WorldCom på få dager gått gjort seg bemerket med et av historiens største bud på et annet selskap. WorldCom er villig til å legge 30 milliarder dollar (220 milliarder kroner) på bordet for MCI – rett foran nesen på britiske BT, som hadde lagt inn bud på «bare» 18 milliarder.

Nå har world Com i tillegg gjort seg bemerket ved å utpeke en av Englands mest kontroversielle forretningsmenn som leder av selskapets internasjonale virksomhet.

Skinnet bedrar
Liam Strong, 52, har ledet varehusgruppen Sears i seks år, men måtte trakk seg i våres etter kritikk fra investorene. Han er blitt omtalt som «umulig å samarbeide med» og har fått sterk kritikk for sine utallige strategiendringer. Han går for å ha stor sjarm, men sjelden holde hva han lover.

Finansnettverk
Nå setter imidlertid WorldCom sin lit til Mr. Strong. Han skal lede selskapets aktiviteter utenfor Nord-Amerika. Det betyr at han i første rekke vil arbeide med WorldComs oppbygging av et paneuropeisk fibernettverk mellom de største finanssentra i Europa.

Flybakgrunn
WorldComs nye internasjonale sjef har bakgrunn fra British Airways, og likheten mellom flyindustrien og telekombransjen skal være noe av grunnen til at han fikk jobben. I British Airways ble han kjent som selskapets beste markedsfører gjennom tidene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse