Annonse


Lunsj med backup

– Vi har Colorado 5 leveringsklar i midten av oktober, sier Tore Bakken hos Hewlett-Packards Kundesenter i Oslo. HP Colorado 5 er en Trawan-båndstasjon med tape som rommer 5 GB med komprimerte data. Den håndterer backupen dobbelt så raskt som vanlige båndstasjoner.

3 GB på en time
HP Colorado 5 kopierer med en hastighet av ca 55 MB i minuttet, og kan altså ekspedere full sikkerhetskopi av en 3 GB harddisk på under en time. Når du vender tilbake fra lunsj, er det bare å ta ut tapen.

Billig PC-backup
Colorado 5 leveres både i intern og ekstern utgave. Den interne plugges direkte til IDE-kontrolleren, og en installasjonsveiviser sjekker at alt går riktig for seg.

– Internutgaven av HP Colorado 5GB er raskest. Prisen er rundt 1800 kroner pluss moms, forteller Tore Bakken hos HP.

Annonse
Eksternutgaven til 2.200 kroner koples til parallellporten. Tapen koster 280 kroner.

Slår konkurrentene
Colorado-stasjonens største konkurrent er Iomega Ditto Max som ble lansert i sommer. Ditto Max kan benytte forskjellig slags tape med opp til 10 GB komprimert kapasitet. Ditto Max er også rask, men med en hastighet på opptil 2 GB i timen, må den likevel se seg slått av Colorado 5.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse