Annonse


Krise for Corel

Sist uke rapporterte Corel et tap på 220 millioner kroner av en omsetning på knappe 400 millioner i tredje kvartal. Et tap på ytterligere 100-140 millioner kroner er ventet som følge av omsetningssvikt og omstrukturering. Reaksjonen lot ikke vente på seg. Aksjene som lenge lå på 92 kroner, falt øyeblikkelig til 35 kroner.

Kutter og kutter
Forrige uke solgte Michael Cowpland, som grunnla Corel i 1985, diverse DAK-programmer til Microcomputer Services. Nå vil han halvere markedsføringen og kostnadene til forskning og utvikling. Cowpland satser på direktesalg til konsernmarkedet på bekostning av salg via forhandlere.

Helomvending
Corel har med andre ord tatt en helomvending siden de kjøpte WordPerfect fra Novell for 780 millioner kroner i mars i fjor.

Samlepakken WordPerfect 8 får nå fremragende anmeldelser, men Microsoft har fortsatt hånd om 90 prosent av dette markedet. I fjor håvet de inn 24 milliarder kroner, mens Corel bare solgte samlepakker for 1,3 milliarder.

Annonse
Dropper Java-pakke
For kort tid tilbake droppet Corel planene om å lage en Java-basert versjon av samlepakken. Utgivelser av spill og oppslagsverk på CD-ROM var også en fiasko, og disse produktene ble solgt ut tidligere i år. Nå spørs det bare hvordan det går med Cowplands planer om å produsere Corel NCer.

Kan Corel ri av stormen?
Alle er enige om at Corel gjør rett i å videreutvikle grafikkprogrammet CorelDRAW og utstyre det med Java-verktøy. Når markedet om et par-tre år går over til Java-plattformen, kan Corel bli en nøkkelspiller. Spørsmålet er bare om Dr. Michael Cowpland kan ri av stormen så lenge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse