FaksmileFilm

Annonse


Enorm mediefokus på DT

FaksmileFilmTorsdag i forrige uke hadde Dagens Industri et større oppslag der Nordens største mobiltest ble brukt som kilde. Det utløste et lite medieskred.

Fredag hadde både Expressen og Aftonbladet testen som hovedoppslag i tillegg 2-3 sider om den inne i bladene. Da våknet også de norske tabloidene i Akersgata. Lørdag brakte både VG og Dagbladet to sider med forsidehenvisning om mobiltesten.

Unik fokus
Dette skjedde to uker etter at mindre deler av testen ble presentert i «TV 2 hjelper deg».

Expressen trykte store deler av testen uten vår godkjennelse. Dagbladet trykket testen vel vitende om at hovedkonkurrenten VG også ville gjøre det.

Annonse
Oppsummert har testen blitt lest eller sett av mer enn 2 millioner mennesker, selv når vi bare legger opplag og seertall til grunn. Ettersom hver avis har mer enn en leser i snitt, er tallet i realiteten større enn det.

– Maken til fokus har en produkttest i fagblader neppe fått noen gang, iallfall ikke i Norge. Dette viser hvilken interesse forbrukerstoff har generelt og framfor alt hvilken interesse det er for mobiltelefoner spesielt, sier nyhetssjef Trond Heggelund i Dagens Telecom.

Doblet hitstall
Ansvarlig redaktør Arne Joramo opplyser at i forhold til de siste tre ukene før testen, er hitstallet i Dagens Telecom doblet i løpert av de snart tre ukene som er gått siden testen først ble presentert.

– Det er inspirerende for en fagbladredaktør å se at vi av og til lager stoff som har bred medieinteresse. Bare i Dagens Telecom vil folk til enhver tid kunne lese en oppdatert test med de siste nylanserte telefonene. Vi er alt i gang med å teste 3-4 nye telefoner, avslører Joramo.

Internett overlegent
– På dette området er Internett overlegent som oppslagsverk og informasjonskanal. Verken TV eller de store avisene kan trykke nye mobiltester annen hver dag. Men det kan vi i Dagens Telecom. Vi kan selvsagt ikke konkurrere med de store mediene i lesertall, men i nytteverdi og kvalitet for alle kjøpelystne bedrifter og enkeltpersoner kan vi det, sier Joramo.

Han varsler at Dagens Telecom snart kommer med en omfattende test av alle trådløse telefoner på markedet. Dagens Telecom og Telecom Revy forbereder også en rekke andre liknende produkttester i tillegg til den generelle daglige nyhetsdekningen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse