kikkert

Annonse


6 nettlesere i sekundet

kikkertMicrosoft opplyser at ikke noe annet Microsoft-produkt har hatt så stor etterspørsel på så kort tid som IE4. Rekorden omfatter heller ikke nedlasting fra Microsofts-partnernes nettsteder, eller de 200.000 som forhåndsbestilte nettleseren på CD-ROM.

1,5 million besøk
I forkant av lanseringen tok trafikken til Microsofts nettside seg kraftig opp. Dagen i forveien hadde nettsiden 1,5 million besøkende. Selv om mange kom i gjennom og fikk tak i IE4, fikk mange ”opptattsignal” og ga opp. Microsoft hadde på forhånd økt kapasiteten til 6,1 terrabyte, tilstrekkelig for 450.000 nedlastinger i døgnet. Likevel ble nettstedet blokkert.

Hvorfor velge Netscape?
Med IE4 forsøker Microsoft å kapre over halvparten av nettlesermarkedet, for i neste omgang å fjerne den brysomme konkurrenten Netscape. Fordi IE4 er gratis og integreres med operativsystemet i Windows 98, håper Microsoft å gjøre nettleservalget irrelevant for flertallet av brukerne.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse