Annonse


Dette er PrimærData

Primærdata eies av det danske Telepartner AS, som har operatørstatus på det danske telemarkedet. Telepartner er et offentlig aksjeselskap med mange profesjonelle danske og amerikanske investorer av typen investeringsbanker og pensjonsfond.

Selskapet har en tid vært notert på Nasdeq-børsen i USA, og ble så sent som den 22 august i år også opptatt til notering på børsen i København.

Større enn antatt
I onsdagens Dagens Telecom kom vi i skade for å skrive at Primærdata bare hadde et hundretalls kunder i Norge. Dette er ikke korrekt. Selskapet har 1.800 kunder på Internettjenester, samt rundt 5.000 bedriftskunder på sin abonnenttjeneste for en skandinavisk virksomhetsdatabase med over 750.000 registrerte navn.

Det er danske Kellet Valbøll som leder PrimærData. Selskapet har i første rekke vokst på å selge domenenavn for 1.800 virksomheter og på Web-design. Selskapet formidler dessuten aksess gjennom Telenor Nextel.

Samarbeide med MFS Worldcom
Primærdata vil snart ha klar en samarbeidsavtale med MFS Worldcom. Dette vil medføre at selskapet blir istand til å tilby ”hele pakken av teletjenester” – med alt fra utenlandstrafikk, til aksess og avanserte netttjenester.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse