Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Motorola-generasjon

TROMSØ: Motorolas nye mobilgenerasjonen går under navnet Smart Phone. Telefonene, med «alt-i-ett-funksjoner» og touch screen, skal lanseres i løpet av året. Dagens Telecom har fått demonstrert telefonen.

Motorola Smartphone
Det er med andre ord like før mobiltelefoner basert på teknologi med berøringssensitive skjermer frislippes. En pekepenn aktiverer menyer og tastatur på skjermen for tale, sending/mottak av SMS, e-post og telefaks.

Smart skjerm
Smart Phone er litt større enn en vanlig GSM-telefon, men med adskillig større skjerm med grafisk grensesnitt. Brukerne kan operere telefonen ved hjelp av en pekepennen.

Den modellen Dagens Telecom fikk se kan hente fram et fullt tastatur i skjermbildet. Ved å peke på bokstavene kan brukeren komponere SMS-meldinger, telefakser og elektronisk post på en enkel måte.

Skriftgjenkjenning
Fremtidige modeller skal utstyres med skriftgjenkjenning, har vi fått opplyst av Motorolarepresentanter. Skriftgjenkjenning gjør at du kan lære Smart Phonen til å forstå håndskrift.

Med skriftgjenkjenningsfunksjon kan du skrive meldinger direkte på skjermen. Skriften blir oversatt til digital informasjon, før de sendes videre til mottaker.

Infrarød kommunikasjon
Med en Smart Phone slipper du å dra rundt på mobiltelefon, PC-kort, kabler og bærbar PC, for å holde kontakt med utenverden.

En av menyene inneholder tidsplanlegger. Denne kan på en enkel måte oppdateres ved hjelp av infrarød kommunikasjon med den planleggeren du eventuelt bruker på den bærbare Pcen.

Innebygd modem
Smart Phonen kan også brukes som trådløst modem. PC-kort er innebygd i telefonen. Kommunikasjon mellom PC og Smart Phonen kan også skje ved hjelp av en seriell kabel. En slik løsning egner seg til oppslag på Internett.
Annonse
Stikkord: Mobil