Hopp til navigasjon Hopp til innhold

70 millioner til utkant-IT

BERGEN: EU belønner Sogn og Fjordane fylke for sin pionerinnsats på IT-fronten. Som koordinator for et EU-prosjekt som tar sikt på å bruke IT til å styrke utkantene, har fylket fått 70 millioner kroner til disposisjon.

Sogn og Fjordane.gif
Sogn og Fjordane er, sammen med tilsvarende områder i Skottland, Irland og Italia utpekt til «hjemsted» i EU-prosjektet TITAN, skriver Bergens Tidende.

Pionerinnsats
Fjordfylkets unike erfaring med bruk av ny teknologi har ført til at fylket har fått i oppdrag å koordinere det internasjonale prosjektet som skal pågå fram til sommeren år 2000. 17 av de 70 millioner kronene som totalt er bevilget til prosjektet, vil bli brukt i Sogn og Fjordane.

– Vi vil gjøre en rekke offentlige tjenester tilgjengelige over nettet, både for private og for næringslivet. Målet er å gjøre det like lett å bruke Internett som å bruke tekst-tv, sier den interansjonale koordinatoren Jostein Fondenes til BT.

Lokale IT-sentre
Endel av pengene vil bli brukt til å etablere lokale IT-sentre i samtlige 26 kommuner i fylket. Sentrene vil mest sannsynlig bli lagt til offentlige bibliotek. Hit skal lokalbefolkningen kunne komme, blant annet for å hente og fylle ut offentlige søknadssjema, reguleringskart, høringsuttalelser og lignende.

Dette er det tredje EU-prosjektet fjordfylket blir involvert i. Under evalueringen av de to foregående, har fylket fått svært gode karakterer, i følge BT.