Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telemuseum for hele nasjonen?

OSLO: Første oktober fyller Norsk Telemuseum fem år. Samtidig går departementet med tanker om å gjøre museet til et nasjonalt Œansvarsmuseum¹.

Norsk Telemuseum kan bli et nasjonalmuseum for telebransjen. Forslaget om å opprette et slikt museum vil ventelig bli lagt frem i den kommende museumsmeldingen.

Samtidig fyller museet fem år første oktober. I 1992 ble Telekommunikasjonsutstillingen i Norsk Teknisk museums lokaler organisert som en del av Telenor og kom inn under Tormod Hermansens beskyttende vinger. Det har da også gitt resultater. Over 10.000 gjenstander er blitt katalogisert og dataregistrert de siste årene.

Telefonkiosk-venner
Tidligere i år lanserte museet en venneforening for den velkjente røde telefonkiosken, som en tid var truet av Œutryddelse¹. Nå er det blant annet plassert en slik kiosk på Festningskaia i Oslo, omtrent der hver den første kiosken stod på 30-tallet.

I lokalene til Norsk Form i Oslo er kiosken utstilt, og der kan du lese mer om kioskens historie. Utstillingen varer frem til 26. oktober.

Annonse
Stikkord: Mobil