Annonse


Lotus omfavner Microsoft

– De nye versjonene av Notes og Domino byr på en rekke forbedringer som øker brukervennligheten, forenkler utplassering av gruppeverktøy på nettet, og håndterer nettbasert e-post, sier Beitland, som er nordisk teknologisjef hos Lotus.

Med åpne armer
Nye Notes mottar Microsoft med åpne armer:

– På klientsiden (Notes) handler det om full integrasjon med både Microsoft Office og Internet Explorer. Nye Lotus Notes kan bruke både versjon 3.0 og 4.0 som ble lansert tirsdag. Med versjon 4.6 kan du surfe med Internett Explorer inne fra Lotus Notes, forteller Beitland.

Enklere navigasjon
Lotus har også forbedret brukergrensesnittet slik at det blir enklere å navigere i forskjellige databaser. Kalendere, adressebøker og e-post kan aksesseres fra samme skjermbilde, nesten på samme måte som i Microsoft Outlook. Dessuten har nye Notes støtte for POP3 direkte i klienten.

Annonse
Nye Domino-protokoller
Serveren Lotus Domino 4.6 har fått støtte for en rekke nye protokoller: IMAP4 for meldinger, LDAP for oppslag i kataloger, NNTP for nyheter, og utvidet HTTP 1.1 og HTML 3.2 for Web.

Lotus Notes og Domino 4.6 er leveringsklare i Norge i løpet av en drøy uke, men den norske versjonen først kommer i midten av november.

Versjon 5.0 er utsatt
Lotus har bestemt seg for å utsette lanseringen av Notes 5.0 og Domino 5.0 til senere i første halvår 1998. Planen var å slippe programmene ved årsskiftet, men mange kunder har protestert på å få nye versjoner bare tre måneder etter forgjengerne. Lotus har tidligere sagt at 5.0-versjonene skulle komme parallelt med Windows 98 og med NT 5.0, som nå også er utsatt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse