Annonse


15 vil bli teleoperatører

Post- og Teletilsynet har avsatt nummerserien 1500-1549 – til operatørene som vil finnes på det norske markedet etter årsskiftet.

Post og- Teletilsynet har gitt følgende prefiks til disse 15 selskapene:

TransAmerican Technologies – 1500
Global One Communications – 1501
Tele2 Norge – 1502
ElTele – 1505
Primærdata – 1510
Teletopia – 1511
NetCom GSM – 1515
Telia Norge – 1516
ID Norge – 1520
Nordic Telecom Group – 1525
NetPlus – 1530
Telenor Nett – 1531
Telenor Mobil – 1532
Telenor Nextel – 1533
PowerTech Information Systems – 1540

Mange overraskelser
Det er Trygve Tamburstuen som står bak Nordic Telecom Group som med seg i dette selskapet blant annet har Jan Gotteberg (tidligere NetCom og Nokia). Tamburstuen er som kjent engasjert både i NetCom og NetNet.

Annonse
Christiansen rider igjen
NetPlus er også et firma under oppstart med tidligere NetCom-direktør Bernt Christiansen i spissen. Primærdata holder til i Oslo og er 100 prosent eid av danske Telepartner med internasjonale noder i Malmø og København. I Norge har de 6.700 bedriftskunder på Internett.

Data- og Internett-selskaper
ID Norge har sitt utspring i ID-Gruppen i Bergen ­ et selskap med omlag 200 millioner kroner i nordisk omsetning. PowerTech Information System er det Øystein Homelien i Internett-leverandøren PowerTech som står bak.

Det er også verdt å merke seg at selskap som NetNet og France Telecom har et samarbeid med ElTele som er en av de som har fått tildelt prefiks.

Norsk advokat-hjelp
Hvem som står bak selskapet TransAmerican Technologies rakk vi ikke å få utdypende opplysninger om onsdag ettermiddag, men selskapet er i Norge representert ved en advokat. Tilfeldigvis samme advokat som representerte NetCom i etableringsfasen for noen år siden.

Glimrer med sitt fravær
Forøvrig overrasker det at NetSource og Enitel ikke er å finne på listen. De øvrige selskapene som er tildelt prefiks burde være velkjente for Dagens Telecoms lesere.

Valgfrihet til lavere priser
Fra 1. Januar blir det dermed full samtrafikk på telenettet i Norge, noe som i praksis betyr konkurranse – og at man selv fritt kan velge hvilken teleleverandør man vil ringe ut fra.

Det eneste brukeren må gjøre – er å taste et firesifret prefiks foran det nummer man ønsker å slå (i Norge eller utenlands) – og samtalen vil da rutes (sendes) over den valgte operatørs telenett, til forhåpentilgvis reduserte priser.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse