Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Måler ikke IT-effekt

TELEGRAM: Bedrifter måler sjelden om anskaffelse av IT-teknologi har noen konsekvens, og de som har gjort det tidligere gjør det sjeldnere.

Bare hver femte bedrift og hver syvende offentlige institusjon foretar systematiske undersøkelser eller måler hvilken effekt anskaffelsen av informasjonsteknologi har for foretaket, skriver den danske avisen Jyllandsposten.

Avisen konkluderer med at de foretakene som tidligere har forsøkt å måle effekten nå har blitt slappere det siste året. I fjor var det 31 prosent av bedriftene som undersøkte forholdet, dette har gått ned med ti prosent.

Når det gjelder det offentlige var det omlag 26 prosent av institusjonene som forsøkte å måle effekten av IT-anskaffelser i fjor, mens tallet er falt ned til 15 prosent ett år senere.
Annonse