kikkert

Annonse


D-dag for Internet Explorer 4.0

kikkertMed Internet Explorer 4.0 vil Microsoft redusere Netscapes markedsandel fra 70 til under 50 prosent, og dominere Internett på samme måte som resten av programvaremarkedet.

Fordi IE4 er gratis og integrerer seg med Windows 95, blir det enda vanskeligere for Netscape å få innsmett på ”desktoppen”. Om en måneds tid, omtrent samtidig med den norske Windows-versjonen, kommer også IE4 for Mac.

Party i kveld
Den norske lanseringen av IE4 foregår i Det åpne teater i Oslo. Her har Microsoft i kveld invitert webutviklere, designere, kanalpartnere og mediafolk til ”et skikkelig releaseparty uten en eneste PowerPoint presentasjon (!)”.

Kanalpartnerne er Scandinavia Online, Digi, Aftenposten, Hegnar Online, Hjemmenett, Verdens Gang, NRK, SOL Business Network, Nettavisen og P4.

Annonse
Ferske tester
Mange store aktører har allerede sagt at de satser på IE4, og i løpet av dagen vil flere si det samme.

Mandag presenterte både den velrenommerte nettavisen Cnet og verdens største datablad PC Magazine, sammenlignende tester av IE 40 og Netscape Communicator. Begge utropte IE4 til vinner.

Best i test I
– For dem som bruker Windows 95 eller NT 4.0 tilbyr IE4 ganske enkelt mer; et bedre grensesnitt, høyere ytelse, og bedre integrasjon med operativsystemet, skriver Cnet som samtidig medgir at de minst av alt ønsker at Netscape skal tape slaget. Microsoft trenger konkurranse.

– Netscape, som er mer enhetlig på kryss og tvers, er en klar vinner for de som bruker forskjellige plattformer. Men for alle som bruker de siste Windows-versjonene, er IE4 ganske enkelt det beste valget, skriver Cnet.

Best i test II
– IE4 overgår Netscape Communicator i funksjonalitet og brukervennlighet, skriver PC Magazine som utroper IE4 til ”Redaktørens valg” og fremhever grensesnittet som enkelt kan tilpasses, gode navigasjonsfunksjoner, meget rask Java-maskin og fremragende støtte for standarder.

Communicator er også kraftig forbedret i forhold til Navigator 3. Men i forhold til i IE4, har Netscape ganske enkelt ikke forbedret sin nettleser nok, skriver PC Magazine.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse