Hopp til navigasjon Hopp til innhold

USA mangler IT-folk

TELEGRAM: Mangelen på IT-personale er så stor at det kan ødelegge veksten i næringslivet, melder det amerikanske Handelsdepartementet.

Det er mangel på IT-folk i USA, og tilgangen på nyutdannede er mindre enn etterspørselen, heter det i en rapport fra departementet. Dette fører til at mange raskt voksende selskap har store problemer med å finne arbeidskraft.

– Siden informsjonsteknologi berører hver eneste sektor og industrigren i næringslivet, så kan denne alvorlige mangelen på fagfolk som kan tilpasse og bruke teknologien få alvorlige konsekvenser for USAs evne til innovasjon, til produktiviteten og konkurranseevnen på verdensmarkedet, sier en sentralt plassert politiker i departementet til AFP.

Det varsles nå om et tettere samarbeid mellom næringsliv og enkelte amerikanske universitet.
Annonse