Annonse


Intranett i krig

Den amerikanske marinen vil bruke kontorteknologi til å utkjempe fremtidens kriger, og bytte ut Unix med NT. Årsaken er selvfølgelig prisen. NT-maskinene som brukes til å vise skipenes posisjoner koster bare en tredjedel av Unix-utstyret. Opplæringen er også enklere.

Amerikanske Computerworld Online intervjuet sist uke den dataansvarlige på kommandoskipet USS Coronado. Han forteller at marinen foreløpig har installert 240 PCer ombord i Coronado. Snart installerer de ytterligere 100 PCer og gjør USS Coronado til marinens mest avanserte kommandoskip. PCene blir knyttet til marinens intranett og utstyrt med de samme nettleserne som vi kjenner fra Internett.

Satellitt
Et satellittnettverk samler inn data til navigasjons- og sporingssystemene. Posisjonene blir deretter vist på PC-skjermene, i stedet for på kostbare spesialsystemer. Kommandosystemet med slagplaner og andre meldinger distribueres med museklikk via skipenes intranett.

Marinens spesialteam bruker GPS-systemer for å bestemme posisjonen til fiendtlige mål. Deretter tar de digitale fotografier som sendes via radio og satellitt til Coronado. Når ”intelligente” dataprogrammer ombord har analysert målet og foreslått hvordan det skal uskadeliggjøres, blir bildene overført til jagerflyene. Piloten kan bare kikke på bildet for å sjekke at rakettene siktes inn mot riktig mål.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse