Mopier

Annonse


Ta en mopi!

MopierI følge Reuters utvikler Hewlett-Packard nå en rekke nye mopieringsmaskiner (mopi = multi original print), en slags skrivere som spyr ut kopier av samme dokument like raskt som kopieringsmaskiner. Men mens mopiene er originaler, er kopiene andregenerasjon.

Norge på Europa-toppen
Vi har allerede solgt 50 mopier i Norge, forteller Anne Lise Meyer som er markedssjef for nettverksskrivere hos HP Norge.

– Norge ligger på Europa-toppen når det gjelder salg av mopier. Det er de norske storkonsernene som har kjøpt de fleste mopieringsmaskinene.

Skriver, sorterer, stifter
Den første mopieringsmaskinen fra HP kom like før jul i fjor: HP LaserJet 5Si Mopier er en slik maskin som automatisk skriver på begge sider av papiret, sorterer, stifter og ekspederer 24 sider i minuttet.

Annonse
Mopieringsmaskinen som koster 65 000 kroner, blir ofte kombinert med en nettverksskanner til drøye 20 000 kroner.

Billigere enn kopier
– En mopier sparer tid, er rimeligere i innkjøp, billigere i drift, og mer driftssikker enn kopieringsmaskiner i samme klasse, sier Anne Lise Meyer til Dagens Telecom.

HP påstår at mopieringsmaskinene halverer kopieringskostnadene ved volumer over 6000 sider, og reduserer kostnadene ytterligere ved større volumer.

60 milliarder
Nå arbeider altså HP med å utvikle nye mopieringsmaskiner for forskjellige behov. Maskinene konkurrerer direkte med kopieringsmaskinprodusentene som i dag deler på et marked verdt 60 milliarder kroner.

HP kan regne med hard konkurranse fra Sharp og Canon, og selskapet som i sin tid oppfant kopieringsteknologien, – kopigiganten Xerox.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse