Annonse


Telia blir ikke privat

14 milliarder kroner er Telias kapitalbehov årlig, dermed er det klart at teleoperatøren har behov for en friere stilling. Et salg av 49 prosent av Telia kunne gitt den svenske staten rundt 25 milliarder kroner.

Svensk-Norsk fenomen
Av de europeiske teleoperatørene er det bare Norge og Sverige som ikke har noen konkrete tidsplaner for privatisering. Konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor har ved flere anledninger ytret ønsker om del-privatisering av Telenor.

Telia dannet Unisource i 1992 for å konkurrere på europamarkedet. Unisource som hittil har gått med tap er en allianse med nederlandske PTT og sveitsiske PTT Telecom.

Statsminister Persson vil ikke ta opp diskusjonen om privatisering av Telia før valget i 1998, skriver Dagens Næringsliv onsdag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse