Malmo, Tor

Annonse


Informix i livsfare

Malmo, Tor–Jeg tviler sterkt på at Informix kan overleve denne krisen. Informix står i fare for å forsvinne som selvstendig selskap, sa hovedkonkurrenten Larry Ellison da han ble bedt om en kommentar på en pressekonferanse her i Los Angeles tirsdag.

En rekke framtredende uavhengige analytikere stilte det samme spørsmålet i amerikanske media tirsdag.

Verre og verre
I april så alt lyst ut for Informix. Men så viste det seg at de hadde lansert Universal Server uten på noen måte å være ferdig med produktet. I forrige måned kom meldingen om at beregningsproblemer ville føre til at omsetningen for 1996 måtte reduseres med 100 millioner dollar. Nå blir så dette beløpet doblet.

Fortsatt håp?
Informix-sjefen Robert Finocchio mener det fortsatt er håp i hengende snøre, for å bruke et nordnorsk uttrykk. Han overtok sjefsjobben i juli etter å ha gjort en glitrende karriere i 3Com.

Annonse


Finocchio sier nå at han ikke var klar over problemenes omfang da han tok jobben. En av årsakene til den formidable inntektsreduksjonen er at en rekke produkter som kun var levert til forhandlere var blitt regnet som sluttbrukersalg.

Informix har hatt et betydelig salg i Norge og Universal Server er delvis anvendt i blant annet Marlink.

Annonse


Annonse


Annonse