Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tøff telekonkurranse i Tyskland

STOCKHOLM: Tyskland har besluttet å innføre meget lave samtrafikktakster. Vinnerne er de teleoperatørene som vil konkurrere med Deutsche Telekom i Tyskland.

Mannesmann Arcor, der blant annet svenske Telia er deleier, har tidligere krevd at Deutsche Telekom skulle senke sin samtrafikktakst svært mye. Det tyske post- og teleministeriets beslutning innebærer et ja til dette kravet.

Aksjekursen for Deutsche Telecom gikk ned hele åtte prosent når beslutningen ble kjent, skriver Financial Times.

Gode vilkår
Nye teleselskaper i markedet får dermed en mulighet til å selge sine teletjenester på gode økonomiske vilkår til de tyske telefonabonnementene, i konkurranse med Deutsche Telekom, som eier det tyske telefonnettet.

Lav takst
Tyskland har satt en meget lav takst, sammenlignet med det som gjelder i mange andre land. I eksempelvis Sverige ligger samtrafikktaksten på omlag 20 øre per minutt i kontortiden. Taksten varierer mellom nettoperatørene.

Det tyske post- og teleministeriets beslutning innebærer at samtrafikktaksten for lokalsamtaler vil ligge på omlag ni øre per minutt i kontortiden og omlag fem øre utenom denne tiden.

Annonse
Stikkord: Mobil