Arkiv

Annonse


Telenor fikk svensk nettkontrakt

ArkivDatanettet som Six nå skal installere vil bli benyttet av opp til 5.000 brukere over hele Europa. Disse vil få børs- og finansdata via Telenors satellittposisjon «en grad vest».

Munnkurv i Telenor
– Kontraktsummen som Six har betalt er hemmelig. Vi ønsker ikke på kommentere summen ettersom vi er i skarp konkurranse med andre tilbydere, sier informasjonssjef Grete Nykkelmo til Dagens Telecom.

Selv om Telenor har pålagt seg selv munnkurv i denne saken har ikke svenskene samme innstilling. Adm. direktør Per Lindblad i Six AB opplyser til Dagens Telecom at kontrakten er på 15 millioner kroner.

500 stasjoner
Kontrakten omfatter installasjon, service og oppfølgning av 500 stasjoner over hele Europa, men de fleste av disse vil være å finne i Sverige.

Annonse
Første del av datanettet vil være klart allerede i oktober. Hele nettet skal i følge Nykkelmo være klar for drift fra nyttår.

Svensk datterselskap
Six AB har tidligere hatt et tilsvarende nett, men har nå altså valgt Telenor. Kontrakten har en varighet på fem år, og er skrevet med det svenske datterselskapet til Telenor Satellite Services.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse