Haavard Fossen

Annonse


Nettverk på 4,5 minutter

Haavard FossenJezek og Heggem er henholdsvis utviklingssjef for Europa og Norden-sjef i Accton, som produserer nettverkselektronikk for svært mange av de riktig store nettverkselektronikk-selskapene på OEM-basis.

Accton har nå opprettet selskapet SoHoBasic for selv å selge til småbedrifter og hjemmekontorer.

Gode på teknologi
– Vi eier selv rettighetene til teknologien vi besitter. Derfor er det ikke vanskelig for oss å hurtig få produkter på banen som kan konkurrere med de aller beste på markedet, sier Jezek.

Utviklingssjefen kommer fra Wien, men jobber nå ved hovedkontoret i Taiwan. Han forteller at kommende SoHoBasic-kunder kan være trygge både på at teknologien holder og at det står et tungt support- og markedsføringsapparat hos Accton bak det nystartede selskapet.

Annonse
Lokal- og hjemmekontorer
– Utfordringen for oss er å bryte barrierene i hjemmene mot å knytte PCene i nettverk. Vi har definert SoHo-markedet (smalloffice-homeoffice) til å starte der to unger ønsker å koble to PCer i nett for å spille mot hverandre. Hvor markedet slutter er vanskeligeere å si, men løsningene passer godt for stor-bedrifter som trenger løsninger på lokalkontorer og hjemmekontorer, sier Jezek.

Hyllevare
Produktene de to nå introduserer på det norske markedet er beregnet på salg fra varehus og via postordre. Alt er pakket inn på samme måte som er vanlig fra radio/TV-bransjen, og enkelheten i montering er lagt særlig vekt på. Med produktene følger en folder som skal hete noe slikt som Nettverk på 4,5 minutter.

– Folderen blir på enkelt og forståelig norsk, lover Heggem, som ønsker seg forhandlere av type Expert-kjeden og Spaceworld.

Fargerike bokser – endelig
Svitsjene, hubene og ruteren fra SoHoBasic skiller seg ut på en annen måte også: de har tegninger i farger på chassiet, i tillegg til at enkelte av dem har innebygget magnet for å kunne settes på plass i stål-beina på skrivebordet.

Aggressiv pris
– Vi priser våre produkter aggressivt, sier Jezek, og lover likevel at forhandlere og distributører vil tjene penger på å selge produktene.

For å gi et bilde av prisingen, nevner vi en fast ethernett hub med åtte porter til 2.761 kroner, en (internett) ruter med innebygget fire-ports hub til 5.500 kroner, en ethernett-svitsj med én 100 megabit/s port og seks 10 megabit/s 10baseT-porter til drøyt 4.700 kroner. Alle priser er veiledende inkludert merverdiavgift.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse