Gustavsson, Kenneth

Annonse


Tele2 utfordrer Telenor

Gustavsson, Kenneth– De er dyktige på å være store, vi er dyktige på å være små og effektive, sa Tele2-sjefen Kenneth Gustafsson, og tenkte på Tele2s kommende kamp mot statlige Telenor. Gustafsson kommer fra Tele2 i Sverige og har erfaring med å kjempe mot ‘statlige monpolkjemper’, som han uttrykte det.

Billigere privattelefon
Tele2 leverer i dag bare til det norske bedriftsmarkedet, men tar fra nyttår sikte på å konkurrere med Telenor også på privatmarkedet med vanlig telefoni til priser som ligger under de Telenor i dag holder. Hvor mye, vil avhenge av resultatet av samtrafikkforhandlingene med Telenor.

Internettkrig
Når Tele2 nå går ut med sitt tilbud om Internett for 42 kroner måneden (gjelder modem og ISDN), er det duket for full krig på det norske internettmarkedet. Til sammenligning ligger høstens kampanjetilbud fra Telenor på 139 kroner måneden for eksisterende ISDN-kunder (129 kroner for modem-kunder), mens Telia tar 95 kroner.

Samtidig tilbyr selskapet en installsjonsgaranti. Hvis kunden etter å ha kjøpt internettpakken ikke er oppe og går etter 15 minutter, vil Tele2 betale pengene tilbake.

Annonse
Størst i Sverige
Tele2 er i dag den ledende internettilbyderen i Sverige med over 690 prosent av markedet. I Norge har selskapet som mål å kapre en fjerdedel av internettmarkedet og 10 prosent av telefonimarkedet.

Fra første januar vil forhåpentligvis Tele2 også kunne kontrollere samtaleprisene og dermed påvirke prisen på den reelle bruken av Internett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse