Trond Hegglund

Annonse


«Mobiltelefonen» forsvinner

Trond Hegglund– Vi legger ikke den tradisjonelle mobiltelefonen død, men vil satse stadig mere på mobilt utstyr som inneholder en rekke kommunikasjonsløsninger som blant annet Internett, sier konsernsjef Jorma Ollila til Telecom Revy.

Ukeavisa er på besøk i Nokias nye store hovedkvarter i Helsinki. Verten, konsernsjef Jorma Ollila, har kun tid til å snakke med Telecom Revy i litt over fem små minutter.

Enorm interesse
– Du får unnskylde, men etter at vi ble ferdig med byggingen av det nye hovedkvarteret her i den finske hovedstaden har vi hatt en strøm av prominente gjester og presse. Interessen for mobil datakommunikasjon har eksplodert, sier Ollila.

– Vi opplever at GSM-abonnenter nå er både andre- og tregangs mobilbrukere. Etter hvert som dette øker vil stadig flere kreve utvidete tjenester på mobiltelefonen. Internett og elektronisk post er kanskje det som er mest interessant for øyeblikket, men litt over år 2000 vil multimediabegrepet også komme til mobiltelefonen, sier Ollila.
Intensiv forskning

Annonse
Han røper ovenfor Telecom Revy at Nokias mange forskere arbeider nå for fullt med å finne ut hvordan fremtidens mobile kommunikasjonsverktøy vil se ut.

Multimedia
Ollila tror nemlig at betegnelsen “mobiltelefon” vil forsvinne i løpet av 10 år. På veien mot multimedia-funksjoner i mobiltelefonien vil konsernet etter det Telecom Revy erfarer komme med en oppfølging eller en ny versjon av den populære Nokia Communicator før jul. Dette skyldes at Ericsson og en del andre mobiltelefonprodusenter prøver å komme med lignende løsninger som Nokia har i sin nåværende Communicator-modell.

– Konkurransen er beinhard, men vi tror at Nokia har et forsprang i forhold til våre konkurrenter når det gjelder avanserte Communicator-løsninger, sier Ollila og gjør tegn til at han må ut for å møte en ny delegasjon av toppledere.

“Arrestert”
– Et siste spørsmål Ollila – du snakker så varmt om mobile internettløsninger – hvor ofte bruker du selv dette?
– Der arresterte du meg! Sant og si så bruker jeg det ikke selv så ofte. Min hverdag er som du skjønner veldig travel. Men i dag har jeg faktisk god samvittighet for at jeg har svart tre medarbeidere via min bærbare Communicator, sier Ollila.

– Til tross for at jeg selv ikke bruker verktøyet mye, så har jeg likevel stor tro på den slags mobilkommunikasjon. Moderne mennesker er ikke skapt for å sitte fastlåst foran en PC inne på et trangt kontor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse