Larsen, Knut

Annonse


Philips best i test

Larsen, Knut– Dette var utrolig gledelig. Etter bare ett og et halvt år med GSM-telefoner går vi ut og vinner Telecom Revy og Dagens Telecoms mobiltest. Det er nesten rørende, sier produktsjef Knut Larsen i Philips Norge til Telecom Revy. Philips har ambisjoner om å bli den tredje største mobiltelefonleverandøren på verdensbasis, i Norge har selskapet allerede nådd dette målet.

Minst
Philips Genie har både stort tastatur og display til å være en så liten telefon. Målene er kun 110 x 54 x 20 mm og telefonen veier bare rundt 100 gram. Displayet har seks linjer, men dette kunne med fordel reduseres mot at teksten fikk større fonter, mener vår journalist som har testet Genie.

Lett å bruke
Genie er utrolig enkel å bruke, instruksjonsbok er nesten unødvendig. Menysystemet er det samme som finnes på Philips Spark, i tillegg har telefonen almanakk og planlegger som minner deg om viktige avtaler. Med ni programmerbare hotkeys kan de mest brukte funksjoner nåes med et tastetrykk.

Telefonen har talestyrt oppringning for ni nummere: Si navnet på den du vil ringe til og telefonen ringer opp for deg. Til tross for størrelsen har Genie alle fasiliteter som skal til for profesjonelt bruk, så som overføring av data, e-post og faks.

Annonse
Tre ukers batteri
Med stort batteri får Genie opp til tre ukers standbytid og dette er lenger enn noen annen mobiltelefon på markedet kan tilby i dag! Telefonen som kommer i salg i slutten av september har opp til 80 timer standbytid på standardbatteriet. Men taletiden er kun 65 minutter.

Vil den holde?
Genie har en patentert mikrofon som spretter ut ved bruk. Telefonen har også uttrekksantenne. Vi er i utgangspunktet skeptiske til alle slike bevegelige deler på mobiltelefoner ettersom dette ofte er svakhetspunkter. Telecom Revy og Dagens Telecom har bare hatt telefonen på test i ti dager. Soliditeten vil vi først vite noe om etter noen måneders aktiv bruk.

Genie utstråler varme i øreregionen når du ringer. Philips hevder at dette ikke er skadelig stråling, men skyldes at utgangssenderen er plassert i toppen av mobiltelefonen. Dermed blir det en del varme fra telefonen. Farlig eller ikke, varmen er ubehagelig. Vi har derfor gitt minuspoeng for dette i vår «personlig vurdering».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse