Annonse


Cisco vil gjøre Internett raskere

Teleoperatører og store Internett-tilbydere har lenge ventet på Ciscos nye ruterserie kalt 12000 Series Gigabit Switch Router, men gjerne kalt Big Fat Router blant dem som er så mye inne i rutermiljøene at de bruker kjælenavn på disse maskinene.

Nå er produktet lansert, sammen med Cisco Cache Engine som skal minske presset på de internasjonale Internett-forbindelsene.

Venter på Cisco
Internett er fremdeles i hovedsak (80%) basert på Ciscos nettverkshardware. Derfor er det ikke så merkelig at de store Internett-tilbyderne fremdeles venter på Ciscos nye produkter før de bestiller maskinvaren som er nødvendig for at Internett på verdensbasis skal holde følge med den stadig økende trafikken.

WWW, handel på nett, multimedia og Internett-telefoni er med på å øke behovet for båndbredde.

Annonse
Gigabit-ruter
Og Cisco følger opp: Nå har selskapet lansert det de sier er den første kombinerte svitsj og ruter (Switch Router) med Gigabit-hastighet. I første omgang er det riktignok bare snakk om en modell (12000 GSR) som støtter IP-basert stamnett med hastighet på 622 Mbit/s, men selv dette er fire ganger raskere enn dagens standard.

I neste omgang skal 12000-serien oppgraderes til å takle 2,4 Gbps, seksten ganger raskere enn dagens forbindelser. Målet på sikt er 9,6 Gbps, mens kapasiteten på svitsje-siden er fra 5 til 60 Gbps.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse