Annonse


Cisco reduserer båndbreddebehov

Målet med Cisco Cache Engine er å redusere Internett-leverandørenes båndbreddebehov samtidig som Web-brukerne skal få merkbar raskere tilgang på populære Web-sider.

Atlanteren ingen hindring
Cisco Cache Engine er ganske enkelt en gigantisk, spesialutviklet proxy-server som lagrer sidene lokalt slik at man slipper å vente på at stoffet skal overføres over Atlanterhavet hver gang.

Det er altså først og fremst snakk om en løsning som skal gjøre livet lettere for europeiske Web-brukere og Internett-leverandører, siden de aller fleste Internett-verter befinner seg i USA. Europeiske og amerikanske Web-brukere er som regel på jakt etter de samme sidene – nå skal de slippe å slåss om samtidig tilgang til serverne.

25 millioner sider
Cisco Cache Engine kan i følge selskapet støtte 500.000 brukere og har kapasitet på 25 millioner Web-sider, som vil bli oppdatert avhengig av hvor tids-sensitive hver enkel side er.

Annonse


I følge Cisco er teknologien basert på at omlag 80 prosent av en side, bilder, bakgrunn og hovedlayout, vil bli konstant lagret på den europeiske siden, mens resten oppdateres.

Cache-farm
Inntil 32 Cache Engines kan kombineres til en cache-farm, slik at man både får skalerbarhet og feiltoleranse. Man kan også installere Cisco Cache Engine hierarkisk, slik at man kan redusere båndbredde både på sentralt hold og på mer perifere noder i et Internett eller Intranett.

Skalerbar
Cisco kaller sin Cache Engine industriens første skalerbare cacheprodukt og sier at det også er det eneste produktet hvor klienten ikke behøver konfigurere sin egen nettleser for å ta den i bruk. Dette siste skyldes måten Cache Engine er integrert med Ciscos IOS-programvare på Internett-ruterne.