Roboticsmodem

Annonse


56K modem en flopp?

RoboticsmodemLynraske 56K-modem med x2 technology fra 3Com/U.S. Robotics, er ikke kompatible med K56 flex-teknologien fra Rockwell/Lucent. Da den internasjonale telekommunikasjonsunionen (ITU) møttes denne uken, håpet modemprodusentene at organisasjonen ville enes om en foreløpig standard for 56K modemteknologi, men håpet brast.

Standard til sommeren?
ITUs manglende anbefalinger skyldtes opphavsrettslige forhold. Brikke-produsentene er nemlig tilbakeholdne med å lisensiere teknologien, og krever høye royalties for hvert modem som selges.

Noe nytt utspill fra ITU er ikke ventet før i januar 1998. En 56K-standard vil derved tidligst komme på plass sommeren 1998.

”Ingen” gir tilknytting
Så lenge standarden uteblir, vil verken Internett-abonnenter eller -tilbydere satse på 56K, selv om modemene senere kan oppgraderes til standarden. En liten telefonrunde gir følgende svar:

Annonse
Telenor Internett: – 56K-modem? Nei, ikke ennå.
Powertech: – Ikke foreløpig.
EUnet: – Nei, og det blir i hvert fall ikke x2.
Telia Internett: – Vi har en K56flex-node i Oslo.

Snarere 43 enn 56 kbps
Amerikanske tester viser at ingen 56K-modemer når opp i 56 kbps. Modemene rapporterer selv hastigheter rundt 50 kbps. Den virkelige topphastigheten ligger rundt 43-47 kbps, forutsatt at det er digitale linjer hele veien. Med analoge linjer faller hastigheten til 33,6.

3Com/U.S. Robotics har solgt sine x2-modemer i Norge siden fellesferien, og generøst sendt oss et modem for test. Sportster-modemet er blant de beste på markedet, men hvem skal vi teste det mot?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse