Arkiv

Annonse


NetNet + ElTele = sant!

ArkivEtter det Dagens Telecom erfarer vil den franske telecomgiganten i løpet av høsten gå inn på eiersiden i ElTele og dermed kan ElTele/NetNet-samarbeidet komme i klemme.

Tilbakeviser
Direktørene Magne Rygg i ElTele AS og Børge Granli i NetNet tilbakeviser på det sterkeste at FTs inntreden i ElTele kan føre til at NetNet blir skviset ut av ElTele-samarbeidet.

I så fall må det bety at France Telecom via ElTele kun vil satse på det norske innenlandsmarkedet og ikke på utenlandstelefoni som er NetNets styrke. Mandag ettermiddag var det ingen i FT-ledelsen som var tilgjengelig for kommentar.

Utvidet samarbeid
Fra før av har ElTele Øst (tidligere Oslo Energi Tele) og NetNet et markedssamarbeid. Mandag ble dette utvidet til å gjelde hele ElTele-gruppen.

Annonse
Børge Granli tilbakeviser at hans selskap ønsker å gå inn på eiersiden i ElTele. Avtalen som ble inngått på mandag gjelder foreløpig for ett år og må da eventuelt reforhandles.

Overskuddskapasitet
ElTele-gruppen har per i dag totalt 500 kunder. «Innkjøpsorganisasjonen» og teleoperatøren NetNet har arbeidet med et mulig nasjonalt ElTele-samarbeid i 10 måneder.

NetNet kjøper på vegne av sine kunder billig overskuddskapasitet i de ulike telenettene enten de nå befinner seg her i Norge eller i utlandet. Derfor er ElTele-samarbeidet så viktig for NetNet.

Fiber i lange baner
I Oslo-området har ElTele-gruppen spunnet 400 – 450 kilometer med fiberoptisk kabel. I Østfold har de 230 kilometer med slik kabel. Og i Rogaland har har de lagt 130 kiliometer med fiberkabel.

– Med det allerede eksiterende samarbeidet med ElTele Øst har vi foreløpig 200 felles kunder. Begge partene forventer at dette tallet nå vil øke eksplosivt, sier adm. direktør Børge Granli i NetNet til Dagens Telecom.

1.350 bedriftskunder
NetNet har sving seg kraftig opp i det siste. Da det norske selskapet startet opp for et år siden sa de på en pressekonferanse at de ville ha 300 bedriftskunder ved inngangen til 1997. I budsjettet for i år har selskapet regnet med å ha totalt 700 kunder.

Ved oppkjøpet av World Call i Bergen nylig har norske NetNet totalt omlag 1.350 bedriftskunder. Med utelndstelefoni og mobilinternert trafikk på menyen regner Granli friskt med å ha bortimot 2.000 bedriftskunder innen den magiske datoen 1. januar 1998.

Privatmarkedet
Både ElTele og NetNet satser først og fremst på bedriftsmarkedet. Naturlig nok er det i bedriftsmarkedet at det er mest penger å hente, men Granli uetlukker ikke at NetNet med tiden vil også prøve seg på privatmarkedet.

Fransk åpning
Foruten om Norge har NetNet etablert seg i Sverige, Tyskland, Østerike, Sveits, hellas og Italia. Innen jul er det grunn til å tro at selskapet vil etabelere seg i Frankrike, Belgia og Holland.

Granli legger ikke skjul på at NetNet internasjonalt nå skuer over på Baltikum som en mulig markedsplass, men at dette neppe kommer før jul.

Kjøper nytt selskap?
Etter det Dagens Telecom erfarer har Børge Granli og NetNet nå et norsk teleselskap til kjøpsvurdering.

Granli vil ikke kommentere dette, men Dagens Telecom ser ikke bort fra at NetNet på ny er ute etter selskap for å overta kundene slik de nylig gjorde med World Call i Bergen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse