Annonse


Måtte trekke stemme-bonus

– I utgangspunktet synes jeg ikke at det er verre å gi de ansatte bonus for å stemme borgerlig, enn hva LO gjør når de overfører penger til Aps valgkamp, sier bedriftslederen til Dagens Telecom.

Kolnes’ ønske ble kjent på NRK Dagsnytt mandag morgen, og han har senere blitt sitert i P4 og i nettavisene til flere store dagsaviser, deriblant VG og Dagbladet.

Straffbart
I Straffeloven heter det at det er ulovlig å tilby eller ta imot penger for å gi sin stemme til et spesielt parti eller partigruppe.

For å ikke komme på kant med loven er forslaget endret etter tilbakemeldingene, opplyser Kolnes.

Annonse
– Bonusen er nå utvida til å gjelde alle i selskapet, og er uavhengig av partivalg. De ansatte trenger ikke å stemme i det hele tatt, sier han.

Engasjement
– Forslaget skyldes mitt personlige engasjement, og så langt deler ikke styret den samme oppfatning. I så tilfelle betaler jeg av egen lomme.

Steinar Kolnes er ingen tilhenger av Aps næringspolitikk, og mener konkurransevilkårene vil bli bedret ved en borgerlig regjering.

Urettferdig
– Jeg tror ikke Ap har noe særlig fokus på små og mellomstore bedrifter. De skrur inn med millimetermål nye avgifter som rammer veldig urettferdig, sier han.

Kolnes etterlyser en politikk som vil hjelpe de som ønsker å skape noe selv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse